Portal: Prelude

Portal: Prelude este o modificare neoficială, gratuită a jocului Portal (la care voi reveni imediat, pentru cei ce nu ştiu despre ce e vorba). Acţiunea acestuia are loc înainte de cea a Portal-ului oficial (doar de aia se cheamă Prelude, nu? :) ), într-o vreme când Aperture Science nu o avea pe GlaDOS şi mai erau şi ceva oameni prin preajmă. Lumea zice că e mai greu ca primul Portal, urmează să văd. Mai multe nu pot spune încă, deoarece nu l-am jucat. Abia acum vreo două ore i-au dat undă verde, tocmai ce îl descarc. Puteţi, însă, vedea o mostră de umor şi gameplay, aici.

Download:
Poate fi descărcat moca din următoarele locaţii:

  • Filefront – recomand mirror-ul acesta pentru că vine relativ repede, nu are timp de stat la coadă etc.
  • Demonoid – Torrent, pentru cei care preferă.
  • FilePlanet – asta ar trebui să fie ultima opţiune, când orice altceva eşuează. Are timp de aşteptare până la începerea downloadului, cam jumătate de oră, vine încet.

Trebuie să aveţi Portal-ul instalat pentru a putea juca Prelude.

Iar acum, pentru cei care nu ştiu despre ce e vorba, am să vă explic despre Portal.

Portal este, pe scurt, cel mai tare joc făcut vreodată. O zic eu, o zic mulţi alţii. Este un joc inovator, tip puzzle, cu o poveste care se dezvoltă frumos, cu un umor genial, cu gameplay intuitiv şi altfel. Şi cu tort.

Personajele principale sunt o gagică fără voce (tu, adică) şi vocea robotică a computerului care controlează tot jocul. Dacă la început pare joc de copii, terminând primele 9 nivele în 15 minute, mai încolo devine mai greu, mai interesant, iar la un moment dat se duce dracului tot şi se schimbă complet firul poveştii. Mi se pare de căcat că nu vă pot povesti mai mult de atât, dar chiar nu pot să stric nimic din surprizele ce vi le oferă. Serios. Merită să-l jucaţi şi doar pentru sfârşit.

Trailer aici:

Jocul a primit doar review-uri pozitive, singura problemă pe care i-au găsit-o criticii fiind lungimea lui. Sau mai bine zis scurtimea, lol. De exemplu: Yahtzee de la Zero Punctuation, cel mai acid şi strict reviewer de jocuri la ora actuală, care nu a lăsat niciun joc neşifonat, oricât de bun ar fi fost el, nu are nimic de spus de rău despre Portal (ultimele două minute vă interesează, restul e despre HL2EP2 şi TF2). Asta chiar înseamnă ceva.

Dacă nu aţi jucat Portal, jucaţi-l acum. Nu ştiţi ce pierdeţi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.