Top 3 Webcomics. Adică benzi desenate pe interneţi.

După cum aţi observat din câteva din însemnările anterioare şi din sidebar-ul blogului, sunt fan al webcomicurilor, ceea ce vă recomand şi vouă, e o modalitate minunată de a-ţi pierde timpul la lucru, şcoală sau oriunde altundeva.

Am să încerc să fac un top al comic-urilor pe care le urmăresc.

Locul 3:

xkcd. Probabil seria de benzi desenate cu cei mai mulţi fani, xkcd e un webcomic desenat simpluţ, cu accent pe internet/calculatoare/matematică/ştiinţă, care foarte des se intersectează cu relaţiile umane. În cuvintele lui Randall Munroe, autorul adică, xkcd e “a webcomic of romance, sarcasm, math, and language”. Apare luni, miercuri şi vineri.

xkcd - Wikipedian Protester
xkcd - Wikipedian Protester

Locul 2:

Cyanide & Happiness. Sunt pur şi simplu geniale, în prostia lor. Sunt ridicole, sunt ofensive, sunt surprinzătoare sau dezamăgitoare. Sunt minunate. Sunt făcute de patru oameni, preferatul meu fiind Rob DenBleyker. Apare zilnic.

Cyanide & Happiness - Meta
Cyanide & Happiness - Meta

Locul 1:

Perry Bible Fellowship. Am ales PBF ca locul I pentru felul diferit în care sunt desenate una faţă de cealaltă, pentru umorul uneori bolnav, alteori simpatic al fiecărui comic în parte, pentru cruzimea lor, pentru ridicolul lor, pentru obviousness-ul lor. Orice aş zice, nu va ajuta PBF prea mult. Trebuie văzute. Nu mai apar de o vreme.

Perry Bible Fellowship - Preserves
Perry Bible Fellowship - Preserves

Menţiuni menţionabile:

  • Truck Bearing Kibble – Seamănă foarte mult cu Perry Bible Fellowship, ca idee şi ca mod al realizării. Ca, pardon, calitate se apropie, dar încetişor doar. Apare săptămânal.
  • Questionable Content – un fel de telenovelă simpatică, cu nişte tineri “indie”. E cam pentru domnişoare grase, dar te prinde. Luaţi-o de la început. Are continuitate între episoade, şi parcă n-are farmec să vezi un episod fără să ştii contextul. Apare luni-vineri.
  • Not From Concentrate – tot cu stickmen, sunt amuzante, dar apar rar şi neregulat.
  • otto & ozzy – româneşti, cu doi şobolani. Chiar dacă nu sunt cele mai bine închegate, ca poveste sau umor, sunt speciale, prin felul în care sunt desenate, ca idee şi ca feel, plm. O bilă albă o are şi faptul că sunt româneşti şi la început. Apar săptămânal, cred.
  • Penny Arcade – ăsta e webcomic-ul după care se udă toţi geekşii vorbitori de limbă engleză. Nu-mi plac atât de mult cât să-mi trag RSS-ul lor, dar ocazional sunt bucuros să îmi amintesc de ele. Apar luni, miercuri şi vineri.

5 thoughts on “Top 3 Webcomics. Adică benzi desenate pe interneţi.

  1. si eu sunt un impatimit al comicurilor, adica le ador pierd ore in sir cautand site-uri cu comics si tot atata uitandu-ma pe ele!Imi place foarte mult savage chickens, de-a dreptu genial:))dar o sa le incerc si pe astea care le-ai propus tu, mai ales cel de pe primul loc pare foarte tare!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.