Office Space (1999)

Voiam să scriu despre Max Payne, dar mai poate aştepta.

Am revăzut zilele astea Office Space. E o comedie genială, gândită, scrisă şi regizată de Mike Judge, omul care a dat naştere şi altor comedii de excepţie: Beavis and Butt-Head, King Of The Hill şi Idiocracy (da, ăsta e filmul ăla care nu-ţi place, dar e foarte tare).

E despre viaţa la birou, iar cei care aveţi un job “nine to five” într-o corporaţie mare o să-l iubiţi. E jucat de Ron Livingston (diferite roluri mai micuţe), Jennifer Aniston (Friends, Bruce Almighty ş.a.m.d.) şi Gary Cole (Pineapple Express, despre care voi scrie în curând). Peter (Livingston) e un tânăr programator stresat la muncă, cu probleme în viaţa sentimentală şi cu un vecin băgăcios. La un moment dat, din omul stresat, cu probleme care era, devine subit un om vesel, miserupist, egoist, fără nici o grijă în viaţă. Şi se pregăteşte să fure din firmă. Pe unul din prietenii lui îl cheamă Michael Bolton. Good enough? :)

Îl recomand din suflet, nu e un film ce poate fi ratat. E o comedie deşteaptă, de râs, relaxantă. Family Guy a făcut o referire la el în penultimul episod, ca fapt divers.

Nota 10.

[IMDb link]

4 thoughts on “Office Space (1999)

  1. In acelasi ton ii si serialul The Office, varianta englezeasca cu Ricky Gervais.
    Iar pt programatori, IT Crowd, tot serial, tot englezesc, tot cu office, tot cu corporations.

  2. hmm, pe mine nu m-a impresionat prea tare filmul. Mi-au placut 2 faze:
    aia cand ii unul din ei zice: god, I can’t believe we’re such losers, we have to look up money laundering in the dictionary!
    si partea in care aia distrug imprimanta aia cu bate de baseball parca ?!
    in rest, mi s-a parut destul de anost. sau, poate nu am avut dispozitia potrivita ca sa ii gust umorul..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.