Boşorogi în concert. Despre drujbe şi faianţă, în La major.

Phoenix. Un amic, azi dimineaţă: “Băi, te duci la Phoenix?”. “Nu ştiu”, zic, “nu-s la curent. Unde?”. Zice: “Nu ştiu, aici, în Timişoara, am auzit şi eu că o să cânte mâine. Ceva spectacol aniversar de 45 de ani de existenţă”.

Puţin deranjat de faptul că îşi aniversează existenţa, aparent, tot la 5 ani, iau informaţia de bună şi încerc să aflu unde vor cânta. La Operă? La Sala Olimpia? The Note? Cât o fi biletul? Peste 20 de lei? Peste 50 de lei? Peste 100 de lei? O să-mi permit să-i văd pe legendari? O să mai găsesc bilete? Se pare că da, o să-i văd. Pentru că legendarul concert al legendarilor Phoenix, ţinut in cinstea aniversării a 45 de ani legendari, se va ţine la Praktiker 2. Adicătelea inaugurare de magazin de drujbe. Şi nu e prima dată. La inaugurarea primului Praktiker din Timişoara tot ei au cântat.

Păi bine, băi fraţilor, aşa rău aţi ajuns? Chiar v-a ajuns cuţitul la os? Chiar vă ţineţi cu dinţii de orice oportunitate de a ieşi din butoaiele de formol şi de a vă plimba cururile ruginite pe orice scenă?

Să nu ne înţelegem greşit, îmi place Phoenix, mi-a plăcut întotdeauna, le respect muzica, respect aventurile pe care le-au avut pe vremea Ceauşeştilor, deţin Phoenix şi în mp3, dar şi în vinil şi CD. Respectul pentru Phoenix în sine, însă, se duce frumuşel pulii de suflet.

Deci, concert Phoenix, vineri 9 noiembrie 2007, ora 19, în Timişoara, la Praktiker 2 (Calea Şagului – după ce treci de pod în direcţia groapă de gunoi, ajungi la o intersecţie formată din prostii din alea alb-roşii; pe stânga ar trebui să fie un puhoi de oameni trecuţi de a doua tinereţe, plus cocalari veniţi la “happening”, plus ţigani la ciordit celulare; ei, acolo e. Grijă la buzunare.)
În deschidere: VH2
Tarif: aparent, 12 lei.

Revin cu impresii cu viersu-mi slobod, ca si-asa nu ma citeste nimeni.

***

Scorpions. Mare bucurie, mare. Anul ăsta, prin mai, nemţii despre care este vorba şi-au lansat album nou. Îi zice Humanity: Hour I. Sună bine. Păstrează stilul specific Scorpions, dar sunt şi la curent cu tendinţele curente în materie de sound. Şi pentru că se poartă, după lansarea albumului trebuie făcut şi un turneu de promovare. Mondial, băi frate! Ia te uită, Japonia, Franţa, India, Portugalia, România… Ha, România? Iar? A câta oară? A patra? Bine fraţilor, la mai mare. Vă place aici, este? Nu mă mir, nemţoaicele voastre-s urâte cu crengi.

I-auzi, e gratis. La Sibiu, în Piaţa Mare. Frumoasă iniţiativă din partea Primăriei. Îţi dai seama, Sibiu, capitală culturală, alea, e musai să aducă grei, corect? Corect. Dar hopa! Se pare că nu e chiar aşa. Se pare că concertul (că tot veni vorba, regulă generală: nu evit cacofoniile) este organizat şi sponsorizat de Ambient. Cum ar veni, ceva firmă de materiale de construcţii.

Deci, recapitulând, avem aşa: vineri, la Timişoara, o trupă românească cu o istorie zbucuimată de 45 de ani, iar sâmbătă, la Sibiu, o trupă de talie internaţională bătrână de vreo 30 de ani, cu albume şi single-uri în vârfurile Billboard-ului – concerte organizate şi oferite, în esenţă, de drujbe, ciment şi faianţă. Ceea ce mă duce la o singură concluzie: românul rocker de peste 40 de ani şi-ar face o casă, dar nu ştie de unde să se aprovizioneze, iar tânărul de 18 ani familiar cu muzica “greilor” ar trebui să înveţe naibii să găurească un perete sau să-şi monteze o chiuvetă nouă, la numai 299,- lei.

În deschidere Compact. N-am să comentez, pentru că-mi sunt dragi tare şi de fiecare dată când aud Fata din vis îmi amintesc de garsoniera în care am locuit până la 8 ani.

În fine. Revin zilele astea cu impresii şi de la Scorpions, că doar am fost crescut cu muzica asta. Şi pula mea, e gratis. Va fi pizdoşenie la Scorpions. Şi frig.

Aşadar, concert Scorpions, sâmbătă 10 noiembrie 2007, ora 19, la Sibiu, în Piaţa Mare.
În deschidere: Compact
Tarif: moca, geaba, gratis. Bring your own bitches.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.