Când chiar vrei să vinzi un produs

Săptămâna am bătut puţin oraşul ca să înnoim niţel diverse treburi de prin casă, printre care am luat şi un frigider şi o saltea. Şi am avut noroc de oameni care au vrut să-şi vândă produsele.

Pentru frigider am bătut toate magazinele de electronice din zona centrală (mă rog, din zona mall-ului), începând cu Domo şi trecând prin Auchan, Flanco şi Media Galaxy. Şi de oprit ne-am oprit la Media Galaxy, unde am dat de singurul consultant de vânzări care a ştiut ce vorbeşte şi a ştiut să-şi vândă frigiderele. Săritor, sigur pe el, singurul care n-a căutat etichetele sau manualul frigiderelor ca să răspundă unor întrebări simple. Şi luat a fost.

Dar ce mi-a plăcut cel mai tare a fost când am luat salteaua. Am mers pe strada Reşiţei (cred că Iuliu Maniu îi zice mai nou), stradă cunoscută local pentru că e “pentru de-ale casei”. Gresie, faianţă, instalaţii, vopsele, saltele, geamuri, uşi, sunt toate concentrate de-o parte şi de alta a străzii. Ei, ştiind că sunt cel puţin două magazine de saltele pe strada respectivă, am dat o tură într-o după-amiază de vineri, pe la ora 18, să vedem dacă găsim ce ne trebuie. Între timp, cele două magazine rămăseseră doar unul (Gin-Gin Flex îi zice) ce terminase programul de o oră.

Cu toate astea, tanti de-acolo ne-a văzut derutaţi şi ne-a ajutat cu o saltea, că ne văzuse grăbiţi, cu condiţia să o luăm acum că în 10 minute are autobuz şi nu stă în Timişoara. Băi, şi ne-a ajutat de ne-a luat mama naibii. Ne-a vândut salteaua, ne-a ajutat să o scoatem, ne-a dat ceva sfoară să o legăm de maşină şi, când a văzut ce stângaci suntem, ne-a dat la o parte şi a legat-o ea, o femeie cât un pumn la vreo 60 de ani, de maşină bine, să nu cadă. Aşa se face, ficior, să ţină bine. 10/10 aş mai lua de acolo.

shutterstock_209131468

foto: vânzători de la Shutterstock

6 thoughts on “Când chiar vrei să vinzi un produs

  1. Sugerez niste complimente la sefii lor, pe langa lauda pe net. Sa simta si ei ca ai fost multumit, daca au sefi de treaba :)

  2. Subscriu si eu pentru Media Galaxy. Am umblat in decembrie sa ne luam frigider si tot de la ei am luat. In rest….noi aveam buget destul de mic, 1500 de lei, pentru ca frigi vechi a crapat pe neasteptate si in cateva locuri dupa ce le-am zis suma maxima de care dispuneam ne-au ignorat chiar (nu vrea sa arat cu degetul dar la Domo s-a intamplat asta :-) ).

  3. @Claudia
    Să-mi fie iertată indiscreția, dar dacă îți crăpa frigiderul cu preaviz de o luna două, așa, care ar fi fost bugetul? Sa știu ce înseamnă altceva decât rușinos de mic pentru orașul asta, sa vad limita inferioară de la care nu te faci de râs cu frigiderul…

  4. Ce imi place ca unii recomanda magazinele online, insa tot fizic prin magazine se plimba cand e sa cumpere. Eu unul : aragazul si masina de spalat le-am luat online, TV-ul la fel, componente pc idem….nu reusesc sa o conving pe nevasta inca sa facem si cumparaturile saptamanale la fel… inca… dar in curand le voi rezolva si pe alea online. Din cate vad pe la unii, fructele si legumele luate online sunt chiar mai frumoase ca in magazinele fizice.

    1. Stii care e faza cu magazinele astea online si offline? Anul trecut am vrut sa-mi iau televizor (schimbam apartamentul si nu aveam acolo). M-am uitat aproximativ doua saptamani pe magazinele online, am gasit un model care mi-a placut, in doua saptamani m-am impacat si cu ideea ca televizoarele in ziua de azi costa cat piciorul drept si vreo 3 degete de la mana stanga si am plecat si la o tura de recunoastere prin mall. La Flanco am gasit ceva asemanator cu ce voiam eu sa cumpar. Am scos cardul si am plecat cu televizorul in brate 15 minute mai tarziu. De ce? Pentru ca 2500 de lei, de aia. Am dat 2500 de lei acum, nu vreau sa ma uit la televizor peste 3 zile. Chestii mai ieftine imi mai cumpar si eu de pe net, dar daca e sa dau mai mult pe ceva, pai vreau sa il am chiar in clipa aia. Nu-s chiar calugar buddhist, sa am o rabdare de fier.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.