Ce am aflat de la evenimentul Google de aseară

Google insistă să-şi trimită managerii de proiect să ţină prezentări, oameni care au carisma unui scutec plin: da, e OK că e acolo, ar fi fost îngrijorător să nu fie, dar nu poţi să nu strâmbi puţin din nas când îl vezi. La lansarea de ieri publicul era tot călare pe laptopuri şi tablete, prezentatorii se chinuiau să facă glumiţe şi să impresioneze pulimea care nu îşi putea ridica mai deloc ochii din aparate. Compar asta cu evenimentele Apple, în care toţi jurnaliştii sunt în extaz când cineva anunţă o schimbare mică, de parcă cineva le-a pus proverbialele coarne de rădaşcă în pişcoturi. Serios că aş fi preferat să văd un mic Ballmer în locul ăstora. “aici avem telefonul meu, mhm, apăsăm aici, da, şi ar trebui să primesc o notificare dincolo, da”.

Am mai aflat că nevestele tuturor folosesc iPhone. Fiecare om care a prezentat câte o facilitate nouă o prezenta aşa: “Aici am Nexusul meu cu care pun pe Chromecast melodia asta, şi după aia vine nevastă-mea care are iPhone şi pune altă melodie”. E normal, nevestele au iPhone ca să nu-şi complice mintiuca aia a lor cu diverse opţiuni.

Noul Nexus 5X e un upgrade prea mic faţă de vechiul meu Nexus 5 ca să merite cei 380 de dolari (sau probabil 500 euro, cât va ajunge la noi). Nexus 6P, însă, arată foarte interesant şi mă tentează tot mai tare ca upgrade de la ăsta al meu, dar nu destul de tare cât să-l iau din impuls.

În schimb ce mi se pare foarte, dar FOARTE atractiv e viitoare tabletă Google, “construită în întregime de Google”, anume Pixel C. Anunţată la 500 de dolari, e un preţ mult mai mic faţă de ce mă aşteptam şi, în funcţie de preţul la care ajunge la noi după lansare, poate fi următoarea mea achiziţie, în loc de smartphone, în completarea Old Faithful-ului meu N5.

În rest, un Chromecast nou care diferă prin faptul că e rotund şi atârnă în spatele televizorului şi un Chromecast Audio care de fapt e un fel de receptor bluetooth din ăla de maşină, doar că e pentru apartament.

Ah, şi magneţi. Tableta Pixel C are magneţi care s-o prindă de tastatura de 150 de dolari. Magneţi atât de puternici încât prezentatorul a ţinut-o de tastatură şi a întors-o cu fundul în sus şi n-a picat. Fucking magnets, how do they work.

2 thoughts on “Ce am aflat de la evenimentul Google de aseară

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.