Seriale: Narcos, Mr. Robot, Rick and Morty

Narcos

Cel mai recent serial Netflix, lansat după cum le e obiceiul tot sezonul odată, Narcos povesteşte povestea regelui mondial al drogurilor, Pablo Escobar, din perspectiva agentului antidrog Steve Murphy în lupta cu drogurile din SUA. Prima jumătate de sezon, pe care am văzut-o dintr-o bucată, m-a prins din primele minute, serialul fiind unul produs bine, aproape cinematografic, cu buget serios şi actori buni, chiar dacă mai puţin cunoscuţi – singurele feţe pe care le-am recunoscut a fost a lui Pedro Pascal (care l-a jucat pe Oberyn Martell în Game of Thrones), Luis Guzmán (care e în general latinul simpatic şi stereotipic din diverse filme americane) şi Adria Arjona (gagica lui Woodrugh din True Detective 2). Promiţător şi solid.

Mr. Robot

Cu ăsta am avut la început o problemă. Adică, e un serial cu hackeri ale cărui episoade au denumiri de forma “eps1.1_ones-and-zer0es.mpeg”, avangardiste, cool, cum le place la copiii din ziua de azi. Plus că personajul principal, jucat de Rami Malek, seamănă cu o broască şi îşi petrece majoritatea timpului în care nu hackează fiind cel mai rar Pepe Trist. După care m-a prins. E o dramă solidă, partea tehnică e surprinzător de bine reprezentată, cu limitări din viaţa reală, fără interfeţe în Visual Basic care să urmărească IP-urile cuiva şi fără poze la care poţi face zoom-enhance la infinit. E mai mult o incursiune mişto în mintea unui tânăr cu probleme, cu alte aspecte aşezate frumos pe lângă. Asta până în momentul în care îţi dai seama că s-ar putea ca serialul să degenereze în Fight Club şi o face atât de tare încât mârâi la televizor enervat. Mi-a plăcut, m-a enervat la final, aştept ultimul episod pentru concluzie.

Rick and Morty

Al doilea serial animat de care mă îndrăgostesc anul ăsta, după BoJack Horseman. Însă, dacă Bojack e un serial mai serios tematic, Rick and Morty e absolut dement încă din prima clipă. E ca şi cum în futurama ar juca Doc şi Marty din Back To The Future şi toală lumea ar fi pe super amfetamine. E vorba despre Rick, un inventator/om de ştiinţă nesimţit şi alcoolic, care-l atrage pe nepotul lui adolescent Morty în aventuri prin întreg universul nostru şi prin altele paralele, şi treburile o iau razna rău de tot. E bazat pe un scurtmetraj-pardodie după Back To The Future numit Doc and Mharti, în care Doc îşi petrece timpul convingându-l pe Marty să-i lingă ouăle. Serialul e mult mai bun decât scurtmetrajul. 10/10, noul meu serial preferat.

Ah, şi s-a terminat Hannibal. Contrar aşteptărilor, s-a terminat absolut perfect, cu singura concluzie logică pe care o puteam primi, după ce timp de trei sezoane au tot bătut apa în piuă cu relaţia tensionată uşor homoerotică dintre Will Graham şi Hannibal. Mă bucur că s-a terminat aşa, va rămâne un serial excelent, de referinţă.

One thought on “Seriale: Narcos, Mr. Robot, Rick and Morty

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.