Se pune taxă la parcarea de la Iulius Mall

Şi ăsta e un lucru bun. Doi lei pe oră e un preţ corect pentru când mă grăbesc, că măcar ştiu că găsesc un loc. În plus, e vorba de parcarea subterană, nu de cea din aer liber, care rămâne gratuită.

Mă amuză ceva de speriat unele comentarii de la ştire, rumîni verzi revoltaţi că le ia mall-ul dreptul înnăscut de a parca în parcarea subterană pe gratis.

Noi romani suntem asa proti si lasatori :) incat suntem calcati in picioare ….lasa ca nu e mult 2 lei dar de la toate masinile ce intra in fiecare zi ………… bravo ma…. alti sunt bucurosi ca o sa gaseasca loc de parcare…… lasa sa se scumpeasca tot si sa avem salar minim pe economie 7mil :)) sau cat e …binee maa :)) daca ati mai vazut prin europa sa se plateasca locul de parcare la mall eu ma arunc de pe noul pod Michelangelo :))

Deci problema nu e că îl costă pe el parcarea, ci problema e că mall-ul face mulţi bani de pe parcare.

poate e mai bine asa ca vor sa scape de tzigani si olteni ca la astia nu le place sa plateasca taxe… ei cred ca li se cuvine totul si vor totul gratis, utilizeaza mall-ul ca pe o a doua casa…

Iată! Ţiganii şi oltenii (eterna problemă a timişorenilor) sunt, de fapt, de vină pentru introducerea plăţii la parcare, pentru că se ştie că ţiganii şi oltenii vor totul gratis, deci se duc la mall pentru că acolo totul e gratis. Şi desigur că odată cu introducerea taxei nu vor mai veni la mall, deoarece e un fapt bine cunoscut că taxa pusă la intrarea în parcare e pentru ţigani şi olteni ca usturoiul pus deasupra uşii pentru vampiri.

Pentru Auchan (sau cine-i va lua locul in Mall) asta inseamna faliment. Nu exista drumuri de acces pana in parcarea in aer liber si cei care merg la cumparaturi se vor gandi de 2 ori inainte sa aleaga Mall-ul. Acum ramane de vazut care e pierderea mai mare. Falimentul unui chirias major sau oferirea unei gratuitati la parcarile subterane?

draga mall, va uram: faliment placut !!
ps: asteptam cu drag, reducerile din lichidarea ta
:)

Pentru că dacă merg la Auchan să fac plinul pentru o săptămână sigur nu îmi permit doi lei pentru parcare. FA-LI-MENT! FA-LI-MENT!

si unde o sa mai balteasca basitii din CS, MH, OT? de fapt vine primavara si o sa se adune maimutele la stadion sa manance seminte si sa bea bere la pet.
Sa defechez pe pieptul lor

Un timişorean veritabil.

Io nu platesc timpark si astia au impresia ca o sa le dau io lor 2 lei pe ora muhahahaha mai este ceva pana la 1 aprilie :)) , mergeam ocazional pe acolo sa mai manc o pizza ceva si cam atat, cu ocazia asta nu ii mai vizitez deloc niciodata

Băi, nu înţeleg, nimeni nu mai vrea să parcheze afară? Sau chiar sunt o avere doi lei pentru a-ţi apăra maşina de ploaie, soare sau zăpadă?

Romania, the land of choice.

32 thoughts on “Se pune taxă la parcarea de la Iulius Mall

    1. Pentru ca am participat la intalniri cu blogeri organizate de mai sus numitii si pentru ca e cel mai banal spre nesemnificativ subiect postat de tine.
      Multumesc pentru raspuns

    2. Subiectul în sine, al parcării, e banal. Eu eram interesat de reacţia oamenilor la taxă, ceea ce am şi expus în articol.

    3. Sunt dator sa imi filtrez informatia (complexa sau banala), mie nu mi s-a parut a fi un sondaj de reactii ci o parere manifestata clar intr-o directie pe care nu o pot intelege (de aici semnele de intrebare)

      Parcarea va fi tot plina, nu iti vei gasi loc mai usor, scopul acestei masuri vizeaza maximizarea profitului. In felul asta iti platesti si dreptul de a cumpara (daca e sa-mi spun si eu parerea)

  1. 2 lei afurisiti. Ce bogati sunteti cu totii. Nu va mai uitati la bani . Păcat trebuia sa facă parcare un amarat de 5-6 lei ca deh ce sunt aia 5 lei o nimica toata

    1. Prietene, e simplu: opţiunea A e gratis, opţiunea B e pe bani. E ca la TV: vrei ProTV standard, îl prinzi terestru, pe gratis. Vrei HD? Abonament la cablu.

    2. Sincer, cand te duci intr-un loc de fite ca Mall-ul, da, e dubios ca te uiti la 2 lei.
      Daca tii asa de mult la bani, mergi cu transportul in comun, ca oricum e mai ieftin decat benzina, ai 2 statii langa Mall si nu te intereseaza parcarea deloc.

    3. Plus că nu țin minte care a fost momentul în care Iulius Mall (și orice societate comercială de gen) a devenit organizație non-profit, astfel încât impunerea unei taxe pe proprietatea sa să devină situație de culpă. Restul o zis Crina.

  2. In Europa civilizata vei gasi mereu parcare cu plata. Si daca o lasi pe strada tot trebuie sa cumperi ticket sau sa platesti abonament.

    In germania la magazinele mari care au parcare amenajata in interior, plata (vezi magazinele Saturn din Germania)

  3. Parcările de la centrele comerciale au taxă pentru a-i face pe oameni să mai și plece. Parcă nu mai merită să lași mașina acolo 12 ore pentru simplul fapt că nu te costă nimic. Afară va fi plin, iar înăuntru o să poți să mergi, să-ți faci treaba și să pleci.

  4. Imi cer scuze ca nu comentez in legatura cu subiectul dar altceva mi-a atras atentia. Eu locuiesc in Cluj, nu am fost niciodata in Timisoara dar imi doresc asta deci nu stiu cum sunt timisorenii (eu am o parere buna despre ei). Problema /intrebarea mea este: chiar asa mare problema au timisorenii cu oltenii??
    Am o verisoara care sta in Timisoara si mi-a zis ea ceva de genul dar eu am crezut ca exagereaza!!! In Cluj nu mi se pare ca exista astfel de probleme….
    Scuze pentru comentariu, sper ca nu te-am deranjat.

    1. Nu m-ai deranjat, însă se poate să fi deschis o cutie a Pandorei :)

      Da, există mulţi timişoreni care au o problemă cu oltenii, pe motiv că “ne iau slujbele” şi “ne fură locurile la facultate”. Eu unul nu mă număr printre ei, deci nu înţeleg exact traseul gândurilor lor, însă dacă te interesează mai mult, aici s-a încins o polemică destul de căcăcioasă pe tema asta.

    2. Da… de obicei aia care uita pe unde au rude sau aia care isi inchipuie ca daca s-au nascut aici, automat sunt aici din mosi stramosi.

    3. Corect!

      Eu am un test simplu de genealogie pentru timişoreni: ai nume unguresc sau nemţesc? Da, sunt şanse să fii timişorean din moşi strămoşi. Nume românesc? Ia zi, timişorene, de unde a venit bunicu-tău/taică-tău aici?

    4. Pai doar se stie ca cimisorenii is fruncea,restul is inapoiati.Numai ca nu prea se uita in ograda lor din cand in cand,sa-si vada propria neghiobie.Norocul cimisorenilor a fost vecinatatea cu sarbii si al aradenilor vecinatatea cu ungurii.Daca nu erau astea,la potentialul economic al zonei si a proverbialei leni,fruncea era de fapt curul!!!Asta v-o spune unul care este nascut si crescut in jud.Timis,sta in Bucuresti de 30 de ani si are nevasta olteanca.

    1. Păi stai că dacă cumperi de cel puţin 100 de lei din mall (de oriunde, inclusiv Auchan), prima oră e gratis. Dacă faci plinul e doar doi lei, în concluzie. PE LANGA CA LE DAU 100 DE LEI SA LE MAI DAU INCA DOI? FA-LI-MENT!

    2. Ptiu! Păi asta schimbă treburile (îmi scăpă partea cu suta de lei).
      Dar pentru Cinema City tre’ să mergem tot în cirezi de minim 3 (dacă se cumpără și ronțăieli) sau 4-5 (dacă nu), să ne iasă socoata, că dacă nu, iara 4-6 lei în loc de 2-4 (depinde de film). PE LANGA AIA 100+ lei!

      FA-LI-MENT!

  5. Crinutza si nu numai tu, in general toti care ati comentat si sunteti asa bucurosi ca sa băgat platavl faceti pe hateri si vi se pare super idee parcarea cu plata . Si stai la mall si trageti de o apa plata 2 ore.

  6. Ce kk.. e asa de fite sa mergi la mall draga crinutza? M-ai spart . Zici ca tu ai fost cu ideea de a baga bani la parcare . E minunat. . Nu vei mai putea trage de un suc in cafenele de fite din mall 2ore. Vei sta doar o ora acum .

  7. Am citit acolo unde ai lasat linkul.Nu vreau sa comentez ca sa nu deschid cutia pandorei.Am gasit un comentariu care m-a dezgustat; acum mi-ai dat de gandit:oare mai am parere buna despre banateni?

  8. nu ai idee cat de mult se agita lumea pentru 2 lei…si nu numai pentru parcare, fie ca e vorba de diferenta de la 19 lei la 21 de lei si la 21 de lei primesti confortul ca nu te deplasezi de acasa, (e vorba de comanda la ceva care vine la usa) si pentru 19 lei te deplasezi dintr-un capat in altul al orasului, dar e cu 2 lei mai putin

    1. Observ. Dar nu vad sensul agitatiei, tinand cont ca parcarea de afara e in continuare gratuita.
      Eu oricum ies in pierdere, acum n-o sa mai am bani nici pentru apa aia plata de care trag cu orele…

  9. Io-s de parere ca daca ai bani de masina, ai bani si sa-ti asumi niste costuri in legatura cu ea, ca doar nu merge cu aer si se regenereaza noaptea.

    2 lei e o suma decenta si parcarea aia nu se intretine cu coji de seminte. In plus, de cand parcarea mall-ului e domeniul public? E privata si exista niste reguli. Din cate stiu, la Iulius Mall in Iasi si aia exterioara e cu plata si inca nu a dat faliment mall-ul.

    Inca una: la salar minim de 700 de lei nu poti avea pretentii de mall sau macar de masina pe care s-o parchezi cu 2 lei in subterana.

    semnat, un angajat din mall (NU AL mall-ului) – apropo, zilnic aud mesaje de genul: “Proprietarul autoturismului xyz este rugat sa se prezinte in parcare…” De luni ma astept sa nu mai fie asa…

    1. draga adrian,

      eu sunt de parere ca nu aia 2 lei sunt problema, ci pentru ce vom plati noi cei doi lei.
      fiecare dintre lucreaza undeva si de bine de rau nu e un capat de tara suma asta.insa
      benzina costa cat costa. plus accize pt autostrade imaginare
      rovinieta costa cat costa pt dn-uri cu hartoape
      timparkul costa cat costa si tot trebuie sa dai ture sa prinzi un loc
      ASiGURAREA costa al naibii de mult 200 euro, cel putin pt mine care nu am inca 30 de ani
      intretinerea masinii costa

      daca adunam toate astea..iti vine sa te intrebi de 2,3 ori daca te ajuta sau te incurca faptul ca ai masina

  10. Pe mine ma amuza teribil cum tot o ard baietii si fetele cu argumentul “salariu minim pe economie”.
    Cei cu salariu minim pe economie 99% nu au masina si nu merg la Mall, e simplu.
    Nu este obligatoriu sau drept fundamental sa folosesti masina, exista si transport in comun.

    Nu e o idee rea taxa pentru parcarea subterana, era haos non-stop.
    Acum haos-ul se va muta pe strazile laterale si la Galeria 1. :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.