Ca pe vremea lui Capone

În Timişoara, când e zi de meci, nu se vinde alcool în zona stadionului. Am mai scris despre asta. Tot atunci am scris şi că am găsit o societate comercială care vinde totuşi alcool, chiar şi-n vremuri de prohibiţie.

Ei, azi iar e meci. Bineînţeles că am aflat doar după ce am ajuns cu berile la casa de marcat a supermarketului de zonă. Nu se poate, ne scuzaţi, e afiş afară, nu putem vinde alcool până la ora 21. Ceea ce e un inconvenient, pentru că mie mi-e setică acum. Şi mi-am amintit de magazinul de data trecută.

Ajung la el, dau să intru, pe uşă un afiş care informa că – nu-i aşa? – nu se vinde alcool în zi de meci între orele. Deşi data trecută, când am avut succes, nu exista afişul, intru cu curaj şi sper la succes maxim. Ajung frigiderul de bere, scot câteva beri şi le pun pe pult la tanti. Tanti se uită la mine – mă ştia, mai iau uneori smântână, cârnat afumat şi apă minerală de la magazinul ăsta – se uită la beri, se uită în stânga şi în dreapta şi scoate de undeva o plasă complet neagră, în care bagă berile. Îi dau banii, îi ia, îmi dă rest, îi fac semn aprobator din cap şi plec.

Mlpfb

N-am schimbat nicio vorbă, nu ne-am salutat, nu nimic. Am intrat, mi-a băgat contrabanda în plasa neagră, am plătit şi am plecat victorios, dar secretos. Nu pot decât să-mi imaginez că fix aşa era şi pe vremea prohibiţiei.

7 thoughts on “Ca pe vremea lui Capone

  1. Langa Stadionul National din Bucuresti sunt mai multe terase unde, la vreme de meci, niet beuturica.
    La una (nu spun care, e pacat sa o distrugem) din ele au gasit solutia magica: vand bere la draft in pahare de Pepsi/Cola cu – atentie sporita – capac si pai ;)
    “Pai ce, vrei sa-mi pice toata gaborimea pe cap?!” s-a justificat candid si senin patronul

  2. E important atunci cand comitem o ilegalitate.Langa Stadionul National din Bucuresti sunt mai multe terase unde, la vreme de meci, niet beuturica.

  3. Asa faceam si eu in UK cand se inchideau pub-urile la 23.00 si nici la magazine nu se vindeau bauturi alcoolice; gaseam in final un magazin de turci le explicam ce vreau, le dadeam banii si ma duceam prin spate sa iau sacosa (neagra, normal) cu bericile :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.