În plimbare, prin Sibiu

Sibiul e o mică piatră de hotar (o pietricică de hotar, cum ar veni) în istoria blogului de faţă: primele două postări de pe sirb.net au fost legate de Sibiu, chiar în acele zile vizitând pentru prima oară (şi singura, până acum) capitala culturală europeană, cu ocazia concertului Scorpions din noiembrie 2007.

Când am fost la Oradea, acum o lună, sibianul Tudor Popa ne-a înaintat o invitaţie de-a vizita Sibiul preţ de un weekend. Cel puţin aşa îmi zice lumea, cum că am primit acea invitaţie şi eu am refuzat-o. Ceea ce nu-mi amintesc, şi e foarte ciudat, pentru că în niciun moment n-am exagerat cu berea. În fine – îi cred pe cuvânt, oi fi fost iar obosit, cum îmi şade mie bine vinerea.

Cert e că Tudor, dragul de el, nu s-a lăsat intimidat de refuzul meu, ci ne-a mai trimis un mail, insistând să-mi bag minţile-n cap şi să ne mişcăm minunatele funduleţe înspre partea aia a ţării. Mi le-am băgat numaidecât, aşa că, de vineri până duminică, ne vom bucura de încă un mini-concediu, la Sibiu. Ceea ce mă bucură foarte tare, pentru că de multă, multă vreme tot am plănuit, împreună cu Corina, o excursie de cel puţin un week-end aici.

Vom sta la Hotel Ibis (poate vreţi autografe), şi venim cu o maşină de la Autonom Rent-a-car, care sunt nişte simpatici.

Plimbarea, care va fi, de fapt, un tur de forţă prin cele mai frumoase locuri din Sibiu, e organizată de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu împreună cu Primăria şi Casa de Cultură a Sibiului, şi e susţinută de CNM Astra, Muzeul Brukenthal, Ivelo Sibiu, Image Art, Weinkeller, Pardon Cafe şi Atrium Classic Cafe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.