Cât de nasoală e situaţia pieţei de muncă din România?

M-a sunat mai devreme un număr de telefon, în legătură cu un job la care aplicasem mai demult.

– “Bună ziua, sunt de la, aţi aplicat la, în primăvara anului trecut“.

Am mai păţit-o să fiu sunat după mai multă vreme de la aplicare, însă niciodată după un an. Nicio problemă, însă, toată stima pentru că păstrează contactele în baza de date şi se organizează bine.

Însă…

– “Aţi vrea să veniţi la un test?”

Nu tu “mai sunteţi interesat?”, “mai e de actualitate anunţul?”, nimic.

– “Îmi pare rău, nu mai e de actualitate anunţul”, zic.
– “Adică nu mai căutaţi un loc de muncă?” întreabă doamna, atât de surprinsă încât preţ de o clipă m-au trecut transpiraţiile, întrebându-mă dacă aveam ceva în CV care să lase de înţeles că n-am şanse să mă angajez vreodată. Mi-am dat seama repede că nu-i cazul, dat fiind că eram chiar la muncă în momentul în care am primit telefonul, i-am mulţumit de interes şi i-am urat succes în a găsi un candidat mai disponibil.

N-am putut, însă, să nu mă întreb: cât de gravă e situaţia locurilor de muncă în România dacă firmele se aşteapă ca, într-un an întreg, un candidat cu experienţă, studii şi – de ce să ne ascundem după deget – superb, să nu găsească niciun loc de muncă?

10 thoughts on “Cât de nasoală e situaţia pieţei de muncă din România?

  1. Probabil că a trecut peste atâtea mailuri, peste atâtea anunțuri și atâtea aplicații încât a pierdut șirul zilelor. :-)

  2. E simplu – e ca la femei.

    Ma, daca te cauta prea repede miroase a disperare. Pentr ca “un an” in loc de cateva zile e ideea lor de perfect rezonabil.

    Sau s-au certat cu candidatul “mai bun” si acuma vad ce mai au la pastrare, in friendzone…

  3. eu am patit altceva. Sa fiu respinsa la interviu, iar dupa un an sa ma cheme pentru exact acelasi job pt care m-au respins, si sa ma angajeze in locul persoanei pe care eu angajat-o atunci in defavoarea mea ! Ce spuneti de asta?

  4. De curand am patit si eu acelasi lucru. Aplicasem la firma respectiva in urma cu mai mult de un an, si la inceputul lunii februarie am primit “the call”. Ce-i drept am ramas mut…singurul gand care imi trecea era ca e o farsa facuta de prietenii mei! :D

  5. Este bine ca macar te-au sunat….am observat ca la noi daca vrei un job cat de cat ok trebuie sa ai o gramada de recomandari.

  6. Decat sa ma sune dupa 300 de luni, mai bine nu mai suna. Tu cand iti cauti un loc de munca, de fapt vrei sa iti dezvolti aptitudinile, dar ei vor doar sa profite. Am fost acum cateva saptamani la un interviu, dupa ce ca am stat o ora sa ascult aberatii si detalii total neinteresante, mi-au spus intr-un final ca salariul e de 700 de ron. Excelenta oportunitate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.