Marea mi-a-nghiţit prinţesa

Cum n-aveam azi, oricum, ceva mai bun de făcut şi nimic pe care să-mi vărs productiv sarcasmul (aş fi făcut mişto de ziua lui Băsescu, dar nici el nu s-a sinchisit măcar să-mi lase un mesaj pe wall de ziua mea, darmite să scrie despre mine), am ales să analizez al doilea cel mai important eveniment al zilei de azi, lansarea noului videoclip Vama.

Şi cum să analizezi un lucru mai corect decât comparându-l cu el însuşi în diverse momente în timp?

Aşa am descoperit secretul succesului lui Tudor Chirilă: mare, minori şi elemente de basm. Şi, în ultimii ani, prostituţia, însă asta n-a intrat în calcul din simplul motiv că nu m-am gândit la ea de la bun început şi mi-a fost lene să refac mai apoi tot tabelul. Da’ e şi ea existentă, negreşit. Ce am descoperit? Că noul single Vama, “Copilul care aleargă către mare”, e suma elementelor de succes ale melodiilor din trecut.

Să vă dovedesc:

UPDATE: Am uitat să adaug două piese la tabel: Calul din Marlboro şi Atenţie se-nchid uşile, ambele cu copii.

Extrapolând, aş putea pune un pariu cu şanse destul de mari de câştig că, undeva, în următorii doi ani, Tudor Chirilă va scoate o melodie în care va fi vorba de copii, mare, elemente de basm şi târfe.

Mai mult, sunt sigur că un statistician foarte bun ar putea chiar să analizeze toate melodiile din trecut, mai ales cele compuse după despărţirea de Veche, şi să genereze următorul single Vama cu marjă de eroare mai mică de 5%.

4 thoughts on “Marea mi-a-nghiţit prinţesa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.