Fuck you, Florian Pittiş!

Iniţial am crezut “Folk You! Florian Pittiş” se numeşte aşa pentru a-i aduce un omagiu lui Florian Pittiş. Am impresia, însă, că nu e chiar aşa, ci numele festivalului e o înjurătură adresată în mod direct lui Pittiş. Nu-mi explic, altfel, cum au ajuns să urce pe scena unui festival de folk nume precum Puya, Guess Who, Vama sau Zdob şi Zdub.

În imagine: folk.

Piticu a găsit explicaţia: nu mai ai pe cine să chemi, că-s ori plecaţi, ori morţi. E absolut cel mai greşit mod de a pune problema, absolut cel mai prost argument pentru situaţia de faţă. Pentru că nu începi să cauţi numele după ce stabileşti programul. “Hai coaie, facem un festival de folk de patru zile la mare” “Bine, dar pe cine chemăm?” “E, contează?”.

Dacă nu ai pe cine chema, nu mai faci festivalul. Sau îl faci de două zile. Sau chemi tinere talente, că de astea n-o să ducem lipsă niciodată. A, nu vine lumea? Le trebuie nume mari? Înseamnă că nu vinzi festivalul cui trebuie sau cum trebuie. Nu poţi aduce miile de oameni necesare profitului? Asta nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri radicale. Nu, Pittiş n-ar fi făcut aşa ceva şi sunt sigur că acum se răsuceşte în mormânt.

Ştiţi cine a greşit cel mai tare? Publicul care a stat să-l înjure şi să arunce cu sticle în Puya. Pentru că nu a plecat naibii de acolo, să-l lase să cânte pentru zece oameni. Când ar fi văzut organizatorii economia posibilă dacă nu l-ar fi chemat, la anul s-ar fi abţinut. Asociaţia “Mişcarea de rezistenţă”? Rezistenţă la ce anume?

5 thoughts on “Fuck you, Florian Pittiş!

  1. foarte adevarat..chiar n-am nimic cu puya, iar zdob si zdup imi plac de fapt..dar nu amestecam berea cu laptele, ca nu iese ceva bun, folk-ul e folk

  2. Perfect de acord cu punctele voastre de vedere. Tocmai vin de pe blog-ul lui piticu si ma minunam ce liberal este cu termenul de ,,muzica folk”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.