Astăzi, la Ziua de Mâine

Bineînţeles că eu şi Nebu am fost primii ajunşi aseară la Alba Iulia. Am intrat în oraş exact când ceasul de pe bordul Loganului arăta trei ore de la ieşirea din Timişoara şi am fost mulţumit. În scurt timp, “unsprezecele” bloggerilor s-a completat, calm şi sigur, orele cinei fiind cele la care organizatorii festivalului, care ne-au primit cu atâta căldură încât puteai să juri că-i vară, cu toate cele -5 grade de afară, ne-au povestit despre ce va fi şi ce ne aşteaptă.

Astăzi avem aşa:

– o conferinţă de presă în plină desfăşurare, la care iau parte toţi colegii-mi. Eu am rămas să păzesc hotelul de hoardele de fane venite să îi ia cu asalt pe Make şi Maka.
– deschiderea concursului de muzică folk, pe care-l aştept cu nerăbdare. Are loc la ora 16, la Teatrul de Păpuşi Prichindel şi va fi urmat de un recital Daniel Avram.
– la 18:30, Şoni, cunoscut pentru “Papa la Şoni” şi “Lăptăria lui Enache”, ne oferă la Alba Mall un moment muzical-gastronomic. Sper din tot sufletul să fie din porc.
– la 20:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, încep concertele: azi cântă Alexandra Sidor, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Ivaniţchi, Poesis şi Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers
– în altă parte, adică la Centrul Cultural Italian, are loc de la ora 21 un spectacol de muzică şi poezie, “Declaraţie de… iubire”, susţinut de actorul Adrian Păduraru, maestrul Dan Ardelean la pian şi profesorul Dragoş Tudor la chitară clasică. Nu ştiu exact cum o să mă împart în două locuri, însă fac să fie bine.

Auraş se laudă că vine cu cameră de filmat, eu sunt dotat cu aparat foto puternic (meştere, facem bartăr?) şi restul oamenilor sunt înarmaţi până în dinţi cu gadgeturi şi voie bună. În plus, mâine mi-au promis băieţii locali că-mi arată oraşul, ceea ce nu poate decât să mă bucure. Iar partea cea mai frumoasă e că s-a anunţat la radio că s-au vândut TOATE biletele pentru evenimentele din festival în vreo trei ore…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.