“Turnul Nostru” – câştigătorul Pepsi Refresh

Dacă timpul nu mi-a permis să mă duc la Bucureşti la jurzarea finală a campaniei Pepsi Refresh miercuri am urmărit live pe pepsi.ro desfăşurarea finalei, curios rău pentru cine va câştiga.

A câştigat proiectul “Turnul Nostru“, un proiect prezentat bine, de reabilitare a unui turn de apă din Iaşi. Din pozele “mockup” arată bine şi modern. Mai mult, mă bucur că se doreşte să se facă ceva, orice, cu turnurile de apă părăsite – aud că şi în Timişoara mişcă una-alta.

Însă, la fel ca Piticu, Corina şi, probabil, mulţi alţii, mă întreb: înainte de a propune proiectul câştigător, concurenţii au obţinut cine ştie ce autorizaţii au nevoie? Că ar fi nasol să se bucure toată lumea că au primit finanţare, iar apoi primăria Iaşi sau cine naiba deţine turnul ăla să zică “ştiţi, nouă ne place aşa” sau “nu îl refacem, că vrem să facem un Lidl în el”.

Nu hateresc, doar întreb cât de cinstit şi de curios se poate.

UPDATE: Ovi întreabă, cititorii răspunde.

7 thoughts on ““Turnul Nostru” – câştigătorul Pepsi Refresh

  1. Si crezi ca alte proiecte care implicau modificarea unori parcuri, etc, aveau autorizatii? Cine isi rezolva autorizatii inainte sa aiba fonduri?

  2. Sefule, oricat de tare ma umezeste Zicu pupandu-ma intruna acilea la tine, hai ca mai intru sa mai zic ceva :))
    Caci am inside information :D
    Partea faina a proiectului castigator este ca nu au nevoie de nu stiu ce autorizatii, pentru ca turnul e al CFR si acolo s-a vorbit si sunt de acord.
    Plus ca cei care se ocupa sunt arhitecti si stiu cat e ceasul.
    By the way, daca vedeai cat de documentat era facut proiectul (inclusiv la nivel de pret de prezon…) ramaneai paf… :))

  3. E minunat ca energia pozitiva din echipa Turnului si entuziasmul tuturor celor care ne-au sustinut au fost recunoscute si rasplatite de obtinerea locului 1. Noi am avut acordul de principiu al proprietarului turnului (C.F.R. Iasi)chiar de la inceputul concursului. Acum, pentru relizarea proiectului e nevoie de autorizatie de construire ce se obtine de la Primarie. Noi am inceput demersurile. Va mai tinem la curent prin http://www.turnulnostru.ro .Multumim pentru sustinere si cuvinte frumoase.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.