Nebunie de noiembrie

Iubesc toată nebunia asta frumoasă a lansării iPhone 4S în România. Ador pasiunea pentru telefoanele astea, în ciuda preferinţelor mele personale, ale căror balanţă înclină înspre un anume roboţel. Mai ales că, în veşnica teoretică luptă a mărcilor şi a sistemelor de operare mobile, încă n-am cunoscut personal vreun posesor de iPhone care să fie nesimţit, ca-n poveşti, cu mine sau cu altcineva. Ori sunt eu norocos, ori chiar am prieteni mişto (şi am o grămadă de prieteni cu iPhone).

Mă bucură foarte tare existenţa iPhone-ului şi upgradarea lui anuală. E, fără îndoială, telefonul care decide în ce direcţie se îndreaptă piaţa smartphone-urilor, prin rata lui enormă de adopţie. Şi e un telefon minunat, nu am negat niciodată asta şi sunt sigur că nu voi avea ocazia vreodată să o fac. Iar 4S-ul, cel mai puternic iPhone de până acum (aud cum c-ar fi, ca hardware, un iPad cu ecranul micşorat), stă dovadă siguranţei ăsteia: procesor dualcore cu chipset A5, ca pe iPad, cu grafică-minune, retina-display-ul prezentat odată cu iPhone 4 şi viteza de reacţie a ecranului capacitiv pe care o invidiez cu toată fiinţa mea. Într-o piaţă atât de competitivă, mă bucur întotdeauna când Apple urcă ştacheta, pentru că înseamnă că întreaga industrie e obligată să o facă.

Mă bucură, totodată, că lansarea iPhone 4S în România a fost anunţată prima dată de Vodafone, eu fiind într-o relaţie de lungă durată cu serviciile lor (din ’98, deci practic de secolul trecut). Care sunteţi curioşi sau grăbiţi să-l atingeţi primii cu degeţelele voastre fine, e disponibil la precomandă. Cei care sunteţi curioşi, însă, de toată nebunia anticipaţiei lansării, vă recomand să luaţi parte la lansarea fizică şi oficială a telefonului, din nou o premieră de partea Vodafone, care va avea loc vineri, 11.11.11, la ora 00:00, în mai multe oraşe din ţară (printre care şi Timişoara, pe Augustin Pacha nr. 2). Telefonul va fi, în premieră, de vânzare chiar de la miezul nopţii, cumpărătorii entuziaşti/păsările de noapte ce vor cumpăra telefonul la eveniment beneficiind atât de o reducere, cât şi de un cadou surpriză. Fanii şi doritorii sunt aşteptaţi cu două ore mai devreme, încă de la ora 22.

N-am participat niciodată la un “camping” de lansare, deşi am urmărit online mai multe (la filme, gadgeturi sau jocuri). Sunt curios tare să văd cum se desfăşoară “o românească” în materie de lansări la miezul nopţii. De-abia aştept.

2 thoughts on “Nebunie de noiembrie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.