Româneşti

Muzici, adică. Am patru obsesii muzicale cântate de români, deşi în engleză. Cu ele voi face un top 3, pentru că top 4 nu sună atât de bine. Să mă ierte casele lor de discuri că le pun şi link către mp3, dar consider că le fac un bine (ştiţi voi, era digitală, alea).

#3. The MOOoD – Back In The Shop şi The Mono Jacks – Maria

[audio:the_moood_-_back_in_the_shop.mp3]
The MOOoD – Back In The Shop (mp3 aici)

[audio:mono_jacks_-_mariaromania.mp3]
The Mono Jacks – Maria (mp3 aici)

Da, sunt ambele pe locul 3, pentru că altfel nu încăpeau. Back In The Shop nu e mai sus pentru că, deşi e mega antrenantă, mega catchy (prinzătoare? what is this i don’t even) şi rămânătoare-în-cap, vocea solistului e puţin prea stridentă pentru gusturile mele. Maria ar fi fost #1 acum vreo 3 săptămâni, dar de atunci am tot auzit-o şi răs-auzit-o până la refuz. Solistul e cel de la AB4.

#2. Les Elephants Bizarres – Hello! (Says The Devil)

[audio:les_elephants_bizarres_-_hello_says_the_devil.mp3]
Les Elephants Bizarres – Hello! Says The Devil (mp3 aici)

Asta e la mare bătaie cu cea de pe locul 1, pierzând poziţia fruntaşă la mustaţă, la distanţă de câteva puncte. Mi se pare aproape cea mai tare melodie românească din ultima vreme, antrenantă, cantabilă, la curent cu tendinţele muzicale din 2010. Câştigă multe puncte pentru că nu-i e frică să fie pe jumătate în română.

#1. Persona – Head On The Door

[audio:persona_suburbia_afterlife-head_on_the_door.mp3]
Persona – Head On The Door

Cea mai britanică trupă românească la ora actuală, câştigă punctaj maxim pentru muzică, sound, accentul ne-românesc, plus puncte bonus pentru că sunt timişoreni. După câteva zile de eforturi am reuşit să cumpăr, până la urmă, melodia (de aici), urmând ca în 28 să-mi iau albumul de la lansare (cântă în Timişoara în 28 mai, la River Deck şi la Cluj în 16 mai, la Irish Music Pub).

12 thoughts on “Româneşti

  1. Piesele de primele locuri din topul Guerrilla :)) Pe de alta parte, ma bucur ca in sfarsit a inceput lumea sa asculte The MOOoD :D Si eu sunt obsedata de astea patru de imi rasuna in cap cat e ziua de lunga. Plus Laika a celor de la The Amsterdams :)

  2. De Persona stiam, sper sa pot ajunge, cu voia oricarei Providente divine, la concert; insa de celelalte 3 trupe nu auzisem, imi place melodia celor de la Les Elephants Bizarres – celelalte sunt ook. Na, de ce nu sunt promovati ei in RO ? La naiba cu Inna si cu aaaaa “Resident Deejays” !

  3. Pai da, am inteles, dar Guerilla nu e decat unul singur si eu ma refeream in general la tara noastra minunata. Faceam aluzie la faptu` ca se imping numa` netrebnici prin fata si anti`talente cautatoare de celebritate. Apoi … mai sunt oameni care nu asculta radio, si m`as da ca exemplu pe mine – desi e megatare, nu ascult, pur si simplu. In concluzie, nu e suficient. :P

  4. Persona n-au accent britanic DELOC. eu locuiesc in anglia de cativa ani… accentul e TOTAL altul.. de cantat canta bine, in engleza americana, ce e drept.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.