MGMT – Flash Delirium

Iniţial, duo-ul MGMT (pe atunci The Management) a pornit la drum ca o trupă de rock psihedelic, urmând ca, la al doilea album, să o dea puţin mai pe pop radio-friendly, cu single-urile Time To Pretend, Electric Feel şi poate cea mai cunoscută, iubită şi coveruită melodie a lor, Kids:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=3R53bXHMSkk

Pop, my ass.

În 2008 am avut norocul să-i văd live. A fost unul dintre cele mai mişto concerte la care am fost vreodată, şi am fost la destule. Rock, pop, psihedelic, tot ce vrei. Frate-miu a zis că n-a văzut ceva aşa frumos decât pe interneţi, şi mai frumos de atât a văzut doar Live at Pompeii-ul lui Pink Floyd. Io nu-s atât de cunoscător de Pink Floyd, da’ îl cred pe cuvânt, că ştie ce zice.

Ei, în 23 aprilie îşi lansează noul album, Congratulations. Din variile interviuri pe care le-am prins pe interneţi am aflat că acesta va fi gândit ca un întreg, fără melodii ca Time To Pretend sau Kids, posibil chiar fără niciun single lansat pe radio/TV, ci ca un album ce va trebui ascultat de la cap la coadă, pentru că va avea continuitate. Ben Goldwasser, jumătate din duo, zice că “Am prefera ca oamenii să audă tot albumul ca un întreg şi să vadă singuri ce piesă iese în evidenţă, decât să le asculte doar pe cele rulate la radio – dacă va rula ceva la radio” (nme.com).

De pe acest album, aseară au lansat prima melodie, Flash Delirium. Dacă această melodie e reprezentativă pentru album, atunci vom avea pe mâini un disc puternic, puţin greoi, mult mai apropiat de Climbing To New Lows decât de Oracular Spectacular. Melodia, în cele puţin peste patru minute ale ei, trece prin electro, lo-fi, Beatles pe LSD, pop şi rock’n’roll ca la mama lui. Fără mai multe comentarii, MGMT – Flash Delirium!

[audio:MGMT_-_Flash_Delirium.mp3]
Se descarcă moca direct de la ei de pe site. (În cazul în care nu mai merge de la ei, se poate descărca şi de la mine.)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.