“De ce bea lumea de Revelion?”

Pentru că acum câteva minute, Andrei Crivăţ, specialist în gastronomie a vorbit la Realitatea, am fost nevoit să urmăresc un întreg reportaj matinal despre alcool şi băutură cu prilejul Anului Nou.

Până să vorbească Andrei, mai întâi a vorbit un distins domn în vârstă de câteva zeci de ani bune despre cum şi doar un pahar de vin este otravă şi alcoolul este malefic, fără excepţie sau scuză (nu e un citat exact). După care au sunat un (alt?) doctor ca să-l întrebe dacă e bine să bei, după care au trecut în direct la reporterul de pe teren, plecat cu carul de reportaje direct în linia întâi, în bătaia focului, în mijlocul acţiunii: în hipermarket.

Odată ajunşi acolo, reporterii au întrebat nişte cumpărători ce anume şi-au luat de băut pentru revelion, ce au de gând să bea, cât, ce vor bea prietenii lor, “două sticle de vin şi una de tărie? Or să mai aducă şi prietenii dumneavoastră alcool?” etc. După care a urmat ceea ce eu consider întrebarea zilei: “de ce bea lumea de Revelion?“. Atenţie, întrebare deloc retorică, ci pusă de reporteriţă unui consumator.

Pentru că acesta n-a putut răspunde unei asemenea întrebări foarte inteligente, am să vă rog pe voi, pe ultima sută de metri din 2010, să mă ajutaţi să răspund, în comentarii. Sunt sigur că aveţi cele mai bune răspunsuri din lume, mult mai bune decât orice ar fi putut oferi bietul om luat pe nepusă masă de reporterii Realitatea.

Aşadar, de ce bem de revelion?

20 thoughts on ““De ce bea lumea de Revelion?”

  1. Ca sa digere mai bine ultimele ramasite ale unui an, bun sau prost.

    Ps. lumea bea nu doar de revelion doar ca Revelu tinand mai mult lumea bea mai mult.

  2. Bem de Revelion ca sa avem justificare pentru betiile ce vor urma de-a lungul anului. Asa se spune…daca dormi, vei dormi tot anul, daca bei…i’ve made my point:P

  3. Intrebarea corecta este “De ce bea lumea?”. Nu are nici o legatura cu Revelionul, lumea bea tot timpul.

    Si este in acceasi categorie cu “De ce fumeaza lumea?”, zic eu.

  4. 1. Ca sa ne destindem
    2. Ca odata destinsi sa facem lucruri pe care nu le-am face in mod normal
    3. ???
    4. PROFIT!

    In alta ordine de idei: de ce sarbatorim de Revelion? – ca asa e ‘traditia’? ca e misto sa sarbatoresti imbatranirea lumii? de ce nu sarbatorim moartea?

    Ah…mai e si problema anturajului: esti considerat un ratat daca stai acasa de revelion si dormi…nu vad nici o problema in treaba asta, da’ io prefer sa ma duc la un party si sa beau…cu moderatie.

  5. Raspunsul traditional: ca sa intre voioasa/bine dispusa/etc. in noul an si pentru a sarba(u)tori traiul inca unui an – la fel ca bautul de ziua proprie sau a altora.

    Raspunsul corect politic: ca sa justifice adresarea unei astfel de intrebari astfel incat sa zica si aia de la Realitatea ca fac reportaje pe teren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.