O mică şmecherie pe care am observat-o la Windows 7

Cred că are un fel de spellchecker fantomă inclus. Pentru că de fiecare dată când las tastatura pe EN, ca cum ar fi şi normal când nu bloghez, nu mă lasă să pun spaţiu după apostrof. Adică dacă vreau să scriu, de exemplu, “da’ de unde” , îmi scrie “da’de unde”, în cazul în care nu apăs spaţiul de două ori. E bug sau feature?

9 thoughts on “O mică şmecherie pe care am observat-o la Windows 7

  1. Acu-ti comentez de pe un XP, dar ideea e ca ai vreo 3-4 variante de EN-input. Standard, Legacy, Programming… pula mea… (nu, asta nu-i chiar un input. Cel putin nu in windows :D ). Noh. Problema e ca pe unu din standardele astea, ghilimelele/apostroafele is considerate strict inceput/final de citat.
    Adica, apesi un apostrof, scrii, apesi iar apostroful, si-ti apare complet citatul apostrofat. Daca vrei sa-ti apara un singur ghilimeu sau apostrof, il activezi cu spacebar-ul.
    Solutie de iesire? Ofcors. Vezi care input NU-ti face cacatul asta, si-l pastrezi doar pe ala din “regional settings”. Stii tu de pe unde.
    Sa-ti fie de bine. :))

  2. cine vrea sa scape de cacatul asta poate sa puna la language united states>romanian (programmers) la programmers nu are diacriticele ci are layoutul ca la us dar fara treaba cu ghilimelele si apostroful

  3. si eu am windows 7 si tot asa ma enerveaza si pe mine … da la mine asa apare …sà si sa apara corect trebuie sa dau un space dupa ce am pus ` s`a..

  4. Problema asta este din cauza limbajului folosit in acele tari. Nu te lasa sa scri pentru ca in limbajul setat ar fi o greseala.Mai bine setativa limbajul pe limba care o vorbiti sau pe US.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.