Cele mai 5 motive pentru care voi urî Twilight 2 – New Moon

Da, am să văd Twilight 2. Trebuie să-l văd. Poate vă întrebaţi de ce, după ce mi-aţi citit recenzia primului film. Ei, pentru că primul m-a distrat, în acel fel în care te distrează clipurile alea de la ProTV cu câte două puştoaice de liceu care se iau la pumni şi palme prin clasă: deşi ştii că, de fapt, ce vizionezi e groaznic, un om normal nu s-ar uita la aşa ceva fără să piardă vreun pariu în prealabil, trebuie să priveşti, pentru a-ţi satisface dorinţa aia lăuntrică de ridicol, kitsch. Mai mult, trebuie să-mi demonstrez că pot. Şi, poate cel mai important, m-au distrat la nebunie cele peste 100 de comentarii de la recenzia respectivă şi vreau să repet experienţa.

5. E continuarea primului Twilight.

Primul Twilight a fost prost şi nu mai avea nevoie de o continuare. Da, îi înţeleg, au făcut atâţia bani cu primul film, că nici în ziua de azi nu au reuşit să-i numere pe toţi. Deci nu îi condamn pe producători, dar îmi rezerv dreptul de a susţine că aşa o jenă de film nu merita o continuare.

4. Kristen Stewart

Deşi drăguţică, fata asta e enervantă rău. Tot timpul tristă, aşa, cu o figură de “Hey There Delilah”, fără pic de personalitate. Nu zic doar de filmul ăsta: am văzut-o şi în Adventureland (mişto film, apropo) şi tot aşa e.

3. Robert Pattinson

Robert Pattinson

O veritabilă scândură cu păr vâlvoi, RP e moartea minorelor. Lipsit de expresie, efeminat, unii îl numesc “homosexual”, chestie cu care nu sunt deloc de acord, pentru că ar fi ofensă adusă homosexualilor din întreaga lume.

2. Vampiri-mimoze

Ce fac vampiriii din Twilight? Aleargă foarte repede şi strălucesc în soare. Atât. Nu tu dezintegrare din cauza ultravioletelor, nu tu crime, nu tu ţepuşe. Dacă ar fi vrut să prindă un segment mai mare de populaţie cu al doilea film, trebuia să-l fi făcut bestial. Vampiri îmbrăcaţi în piele (eventual umană, eventual neprelucrată), morţi misterioase, mult sânge.

1. Muzica

Aici şi voiam să ajung, de fapt. Priviţi puţin numele de pe listă. The Killers, Thom Yorke, Editors, Muse, Death Cab For Cutie, Lykke Li. Toate nume bune din ce numim noi azi “indie”, cu melodii special concepute pentru film. Risipă inutilă de talent. Nu zic că n-ar fi faine melodiile, căci nu le-am ascultat încă, dar strică orzul pe gâşte. Odată ce numele de mai sus vor fi descoperite de mall-iste de 16 ani îndrăgostite de Edward, lumea se va întoarce cu curul în sus. Thom Yorke nu va rămâne Thom Yorke, nu va rămâne nici “ăla de la Radiohead”, ci va fi cunoscut ca “ăla care cântă în Twilight”. Serios, acum câteva zile se auzea nişte muzică din laptop. Vine Supermassive Black Hole de la Muse. Prima reacţie pe care am auzit-o a fost “hai măăă, nu Twilight!”.

În puţin altă ordine de idei, m-am hotărât: voi merge la premiera Twilight 2 cu laptopul şi voi face liveblogging, cu spoilere şi chestii. Am zis.

20 thoughts on “Cele mai 5 motive pentru care voi urî Twilight 2 – New Moon

  1. Mergem impreuna :)) Promit sa arunc cu popcorn. Si ai dreptate cu Kristem si Robert. Plati si inexpresivi, desi pe ea asa trista cred ca as tine-o treaza macar o noapte chiar si dupa Adventureland. Pe RP insa l-am vazut si in Little Ashes si cu tot respectul pentru Tomata care-l iubeste mie mi s-a parut acelsi tip efeminat si inexpresiv. Plus ca era si gay in film. Ca sa vezi…

  2. Incultu’ care o facut treaba asta acum 2 seri, la Monopoly acasa la Rob, ar trebui sa-si faca “Mea Culpa” si-si marcheze pe perete crucea care sa-i serveasca drept loc de penitenta si ispasire-a pacatului stramosesc comis…

    Pentru ca ti-a stricat momentul, pentru ca a asociat automat o melodie – in esenta ei – foarte buna cu un film extraordinar de prost… Stiu, e mare pacat, da’ i s-a generat un automatism nefericit si ireversibil amaratului…

    Si mi-a spus el mie ca dupa lungi cugetari, ar fi una din cele 3 singure chestii care i-au placut o leaca la film…

    Celelalte 2 fiind, una vampiru’ blond (ala raaaaau, cum i-ar zice prea-extaziatele) si cealalta genericul de final (semn ca s-a terminat cosmaru’)…

    Sper sa accepti scuzele mele in numele bolovanului cu pricina… Stim noi care…

  3. ha! am vazut smiley-ul din stanga jos
    ontopic: filmul ar fi fost muult mai bun daca ar fi jucat scandura aia in locul lui nici-macar-nu-stiu-cum-il-cheama-si-nici-nu-ma-intereseaza

  4. :)) Mai Ovi, i-au facut continuare ca e dupa carte. Si tine-te bine: is 4 volume. :)) ai ce indura.

    @ Richie –> io nu-l iubesc pe Pattinson, dar mi-a placut in Little Ashes. Io cam am gusturile date peste cap, dar n-o sa mi le schimb acuma ca toata lumea e impotriva.

  5. @Tomata: nimeni nu-ti cere asta draga. Tine-te tare!

    @Ovi: sa-ti zic singurul motiv pt care Twilight 3 – Eclipse va fi mai bun ca amandoua astea anterioare? Regizorul David Slade, autorul lui Hard Candy – un thriller psihologic genial si al celui mai misto film cu vampiri din ultimii ani – 40 Days of Night! Doamne ajuta..

  6. tipa e nasoala intr-adevar si asta chiar joaca prost! dar omule ai o problema grava:|inainte de a te apuca sa scrii despre un film..mai da si tu un search pe goagal, cauta niste informatii,detalii despre carte sau ecranizare..nu vorbi asa ca n-ai cu cine sa lalai! mai bine lasa naiba filmele, apuca-te de citit cartile si mai vorbim dupa !!!

  7. VA URASC PE TOTI CARE VRETI SA INTUNECATI IMAGINEA ~~twilight~~sunteti niste inapti si niste inculti~INSENSIBILI~

  8. o sa vad filmu’ asta piratat… numa’ k sa nu le aduk profit… huoo…mafia…cu asa ceva ne intampina pe noi cinematografia? cu asa ceva?? shame on them… Patinnson ala zici k e constipat rau… si kristen are asa…un sictir pe ea de iti vine sa o dai cu capul de pereti pana ii ies creierii.. cat despre muzica… 6 cuvine, intr`o intrebare:

    De ce a acceptat Tom Yorke???

    Si The Killers…
    Si Muse??:((

  9. Ba.. deci am urat si prima parte. Sigur o sa ma enerveze si al 2lea… New Moon
    Plus ca il urasc crancen pe Robert Pateu ala… E vai de el saracu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.