Sziget vs. Stufstock

Sunt într-o dilemă: să mă duc la Sziget sau la Stufstock?

Pe la începutul anului dilema asta nu exista: planul meu era să mă duc la Sziget chiar şi mort, şi eventual la Stufstock, dacă-mi mai permite bugetul. Ei, acum lucrurile s-au schimbat puţin. Problema cea mai mare e că Szigetul se desfăşoară între 12 şi 18 august, iar Stufstock-ul între 14 şi 16 august. Deci ideea cu mersul la ambele pică din start. Apoi, line-up-ul de la Sziget nu mă coafează aşa tare anul ăsta. Aş putea trăi şi fără să văd R.E.M., iar pe Kaiser Chiefs îi văd la B’estFest. Rămâne, deci, să le pun pe cele două în balanţă şi să aştept sfaturi.

Aşadar, să începem cu Sziget-ul.
Avantaje:
1. Budapesta e relativ aproape de Timişoara: aproximativ 350km, şi jumătate din ei îi fac pe autostradă, deci ajung în maxim 5 ore cu opriri, chiar şi cu Dacia.
2. Costul transportului nu e exagerat, iar dacă ajung să umplu maşina costul gazului se împarte la 5.
3. Am fost şi anul trecut şi mi-a plăcut foarte tare.
4. Atmosfera e ceva din altă lume.

Dezavantaje:
1. Încă nu am confirmarea niciunui cunoscut că vine. Deci s-ar putea să merg singur
2. Line-up-ul provizoriu cam lasă de dorit, comparativ cu anii trecuţi.
3. Nu e chiar aşa ieftin pe cum pare. 150E biletul, plus vreun milion transportul, plus cel puţin 100E pentru bere şi haleală, se strâng destul de mulţi.

Stufstock. Avantaje:
1. Cea mai albă bilă o are din cauza faptului că e la mare. La marea noastră pe care o iubesc atât de mult şi de care mi-e atât de dor.
2. Costurile sunt mai mici decât la Sziget.
3. Am fost acum doi şi trei ani şi mi-a plăcut foarte tare.
4. Am cu cine merge, la modul sigur. Şi chiar dacă nu am cu cine merge, am cu cine mă întâlni acolo. Plus că ar fi o ocazie bună să îmi revăd amicii din Bucureşti şi Constanţa.
5. Nu în ultimul rând, ştiu exact unde găsesc şaorma bună, bere ieftină, ceai cald şi cafea tare. Foarte important.

Dezavantaje:
1. E în celălalt capăt al ţării, şi drumul mă omoară. Opţiunile de transport sunt maşină sau tren. Maşina costă mai mult, e mai obositoare pentru şofer, dar oferă flexibilitate. Plus că în maşină se poate fuma, futu-i în raniţă. Trenul, în schimb e mai ieftin, dar durează mult, are întârziere, în el e ca într-o saună, e jegos şi pute. Plus că, oficial, nu se poate fuma. Şi un drum de 14 ore e prea lung ca să mă abţin (mea culpa, na). Oricum aş pune-o, deci, transportul mă va omorî.
2. Line-up-ul e practic inexistent până acum: două formaţii. Apocalyptica şi dEUS. Nume bune, dar doar două.

Încă nu pot lua o decizie. Voi aştepta, probabil, până în ultimele momente, când line-up-urile vor fi mai stufoase, când voi vedea exact cine unde merge şi care-mi este bugetul estimativ. Până atunci, aştept sfaturi.

2 thoughts on “Sziget vs. Stufstock

  1. Singurele nume de la Sziget pe care as vrea cu orice pret sa le vad sunt Justice si Jamiroquai. Bine acuma la drept vorbind n-ar strica niciun vreun R.E.M., Wombats sau Babyshambles dar nah, nu stiu sigur daca merita tot efortul. Deocamdata agenda mea de festivaluri se rezuma in principiu la Bestfest si la Balaton Sound, varianta mai electronica si mai ieftina a Szigetului. Si daca nu incep jobul pana atunci poate, poate voi puncta si Stuffstockul. =)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.