AudioSurf

AudioSurf e un joc apărut vineri. E primul joc de la Portal încoace care m-a făcut să-mi şoptesc “VAI SĂ-MI BAG PICIOARELE CÂT E DE TARE JOCUL ĂSTA!”.

Ca gen, e arcade, adică nimic realistic în el. E o combinaţie între un joc “racing”, unul gen Guitar Hero sau Frets on Fire şi unul gen Zuma. Ca idee. Ce trebuie tu, ca jucător, să faci e să formezi grupuri de câte minim cubuleţe 3 de aceeaşi culoare. Totul pe o hartă asemănătoare unei piste de curse. Şi totul pe muzică.

Citeşte mai departe ca să afli ce e aşa mişto la joc, de ce e best game ever şi să vezi nişte clipuri video. Hai, ştii că te interesează.

Ei, aici vine partea frumoasă: jocul în sine vine cu ceva piese, dar nu multe şi nu neapărat foarte interesante (soundtrack-ul de la Orange Box). În schimb, poţi selecta orice melodie vrei din cele de pe hard. Poate te intrebi “Şi la GTA3 se putea, ce rost are?”. Păi are, că jocul nu vine cu nici o hartă predefinită, ci fiecare hartă e generată automat în funcţie de muzica pe care i-o dai. Ca exemple, jocul e la fel de deştept pe orice muzică i-ai da:

Rammstein:

Johann Strauss:

Rihanna:

DragonForce:

Florin Peşte:

Toate scorurile se strâng într-un server central şi se postează topuri. E distracţie mare să concurezi cu câteva zeci de oameni pentru scorul suprem pe o melodie. De asemenea, se poate juca în mod cooperativ, doi la un computer.

Jocul e făcut de o firmă micuţă şi independentă la care-i zice Best Game Ever (hehe, ia că ai aflat), costă aproape 10 cocari (9.95$, mai exact), şi poate fi luat de pe Steam, foarte rapid. Îşi merită toţi banii. Dacă vă place, cumpăraţi-l, nu fiţi ţigani.

Mi-a plăcut să joc pe:

Şuie Paparude – Rapsodie pentru LFO
Şuie Paparude – Trei Oameni
Frankie Valli – Can’t Take My Eyes Off You
Evermore – Its Too Late (Dirty South Remix)
Hellogoodbye – Here In Your Arms
Portal Soundtrack – Still Alive (Duet Mix)

Pe muzici electronice devine ameţitor. Pe alternative e foarte mişto.
Nu încercaţi să jucaţi pe manele. Nu face faţă.

6 thoughts on “AudioSurf

  1. Mi se pare de bun simt. It’s on. Mi se zice Gigi Pirnae. Te astept sub mine in top la casual, pro si elite pe Cu Zambetul Pe Buze.

  2. Cred că buba la melodia asta e că unii o au fără diacritice, alţii cu. Eu o am cu, şi este anume “Şuie Paparude – Cu Zâmbetul Pe Buze”. Melodie nu-ţi propun, că eu joc pe bălării britanice, nu foarte cunoscute. Propune tu şi mă conformez.

    În altă ordine de idei, Akismet-ul îţi vede comentariile ca spam, de aia nu apar în timp real. Am marcat deja două ca “not spam”, sper să înveţe că nu e bine ce face, dar s-ar putea să le marcheze şi în continuare ca spam. Eu tind să cred că e de la adresa blogului tău. Fie vorba între noi, cam are dreptate. :)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.