Povestea cu Kaiser Chiefs şi Bucu… ăsta… Budapeş… pesta, ce-o fi, că toţi europenii ăştia-s la fel

Pentru că majoritatea cititorilor de azi vin aici din cauză de linkuri de la City Limits, Metropotam şi, indirect, Hotnews, voi povesti cum am fost, dacă tot am fost primul care a transmis blogosferei româneşti ce s-a întâmplat. Urlă modestia în mine.

Aşadar, la sfârşitul melodiei dinainte de I Predict A Riot (oh, the perfect timing!), Ricky Wilson a urlat în microfon ori Budapest ori Bucharest, nu ştiu exact, dar mi s-a părut că ar fi vorba de Bucharest. M-am amuzat în sinea mea şi m-am gândit că ar fi tare să greşeasca vreun artist capitala Ungariei, dacă pe-a noastră o tot greşesc. Nu trec 20 de secunde şi Ricky urlă cât poate el de tare “Nice one, Bucharest!”, moment în care cei 65.000 de unguri din public amuţesc, iar cei câteva zeci de români răsfiraţi prin mulţime izbucnesc în fluierături şi chirăituri. Ricky îşi dă seama că ceva nu e bine, se uită la tobar, acesta îi şopteşte captala de 1000 de puncte, iar solistul se întoarce către microfon, rostind un “uhh… Budapesht… Budapesht.” pentru un public derutat (nu ştiu în ce măsură ştiu ei de Bucureşti, oricum, hehe) şi poate puţin supărat.

Restul concertului i-a băgat din nou în priză pe unguri (şi pe noi, restul), pe care Ricky i-a asigurat că nu mai uită numele oraşului în care cântă, repetând “Thank you, Budapest!” după fiecare melodie şi accentuând de fiecare dată Budapest.

Na, că nu doar noi o păţim aşa frumos. :)

9 thoughts on “Povestea cu Kaiser Chiefs şi Bucu… ăsta… Budapeş… pesta, ce-o fi, că toţi europenii ăştia-s la fel

  1. Nici pe departe. Inca sunt in spiritul Sziget, festival ce functioneaza pe baza de dragoste si iarba. Salutari tuturor fetelor cu bratara de-o zi venite la festival din toate partile Budapestei, in fiecare seara, spre deliciul tuturor.

  2. Mi s-a parut geniaaaaaal! Si la mai multe! Sa le dea D-zeu si lor ca nou ne-a dat de-ajuns, nu-i asa? :p

  3. Genial n-a fost, a fost o greseala oarecum de inteles, se poate intampla oricui. Nu e cazul sa facem atata tam-tam, ca n-am castigat nimic din asta.

  4. Aseara a cantat Eros Ramazzotti in Budapesta. Nu a inceput bine concertul ca a si zis-o ”Bona sera Bucharesti” :)))))))) S-a corectat, a dat-o cu Budapesta si la final, inca o data ”Koszonom Bucharesti” :))) hai ca a venit si randul nostru ;)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.